2008.09.15. 19:07 Krisztus rabszolgája

Isten dicsőségére

1 Péter 2:5 - Ajánljatok fel lelki áldozatokat, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által, ezért ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá.

Hogy lehet Isten dicsőségére élni? Milyen cselekedetek vannak Isten dicsőségére?

 
1 – Isten tulajdonságainak felsorolása/felmondása: Zsolt. 104:1-2 - Áldjad, lelkem, az URat! URam, Istenem, igen nagy vagy, fenségbe és méltóságba öltöztél, világosságot vettél magadra, mint egy köpenyt.
2 – Isten csodatetteinek felsorolása: Zsolt. 107:21-22 - Adjanak most hálát az ÚRnak szeretetéért, az emberekkel tett csodáiért, mutassanak be hálaáldozatot, beszéljék el ujjongva tetteit!
3 – Az evangélium hírdetése: Róma 15:16 - hogy a pogányokért legyek Krisztus Jézusnak szolgája, és végezzem az Isten evangéliumának papi szolgálatát, hogy a pogányok, a Szentlélek által megszentelt és kedves áldozat legyenek.
4 – Szeretetben élni: Ef. 5:2 - és éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk "áldozati ajándékul, az Istennek kedves illatként."
5 – Adakozás: Fil. 4:18 - Átvettem mindent, és bővelkedem. El vagyok látva, miután megkaptam Epafroditosztól, ami tőletek jött olyan kellemes illatként és kedves áldozatként, amely tetszik az Istennek.
6 – Jó tettek: Zsid. 13:16 - A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten.
7 – Imádkozás: Jel. 8:3 - Egy másik angyal is odajött és megállt az oltárnál, kezében aranyfüstölő, és adatott neki sok füstölőszer, hogy a szentek imádságaihoz tegye az aranyoltárra, amely a trónus előtt van.
 
Továbbá:
Tisztességesen éljetek: 1 Pét. 2:12 - Tisztességesen éljetek a pogányok között, hogy ha valamivel rágalmaznak titeket, mint gonosztevőket, a ti jó cselekedeteiteket látva, dicsőítsék Istent a meglátogatás napján.
Fénykedjetek: Mt. 5:16 - Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."
Változzatok meg látványosan: Gal. 1:23-24 - Csupán ezt hallották: "Aki egykor üldözött minket, most hirdeti azt a hitet, amelyet valamikor pusztított." És dicsőítették énértem az Istent.

Szólj hozzá!

Címkék: ahitat john macarthur


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása