2009.06.26. 08:42 Krisztus rabszolgája

Mi az ember Isten előtt?

 Ézs. 40:6-7 - Egy hang szól: Kiálts! Én kérdeztem: Mit kiáltsak? Minden test csak , és minden szépsége, mint a mezei virágé. Elszárad a , elhervad a virág, ha ráfúj az Úr szele. - Bizony csak a nép!

Ézs. 40:15 - A népek olyanok előtte, mint egy vízcsepp a vödörben, annyit érnek, mint egy porszem a mérlegserpenyőn, a szigetek egy homokszemnek számítanak.
Ézs. 40:17 - A népek mind semmik előtte, puszta semmiségnek tartja őket.
Ézs. 40:22 - Az, aki ott trónol a föld pereme fölött, melynek lakói csak sáskáknak tűnnek, az eget fátyolként teríti ki, kifeszíti, mint lakósátrat.
Ézs. 40:24 - Alig ültették el, alig vetették el őket, alig vert gyökeret törzsük a földben, ő csak rájuk fúj, és kiszáradnak, elragadja őket, mint szélvész a polyvát.
Dán. 4:32 - A föld minden lakóját semminek tekinti, tetszése szerint bánik a menny seregével és a föld lakóival. Senki sem foghatja le a kezét, és senki sem mondhatja neki: mit csinálsz?
Hóseás 1:10 - Összefonódhatnak élő sövénnyé, átitatódhatnak italuktól, akkor is megégnek, mint az egészen száraz tarló.
Ézs. 41:14 - Ne félj, férgecske Jákób, maroknyi Izráel! Én megsegítlek - így szól az Úr, a te megváltód, Izráel Szentje.
Zsolt. 37:2 - {A cselszövők} hamar elhervadnak, mint a , elfonnyadnak, mint a zöld növények.
Zsolt. 37:20 - De megsemmisülnek a bűnösök, elenyésznek az ÚR ellenségei, mégha olyanok is, mint a viruló rétek, füstként enyésznek el.
Zsolt. 39:6 - Íme, arasznyivá tetted napjaimat, életem ideje semmiség előtted. Mint egy lehelet, annyit ér minden ember, aki él.
Zsolt. 39:7 - Árnyékként jár-kel itt az ember, bizony hiába vesződik. Gyűjtöget, de nem tudja, ki fogja hasznát venni.
Zsolt. 39:13 - Hallgasd meg imádságomat, URam, figyelj segélykiáltásomra! Könnyeim láttán ne légy néma, mert jövevény vagyok nálad, zsellér, mint minden ősöm. 
Jób 33:6 - Lásd, én is olyan vagyok Isten előtt, mint te: agyagból formáltak engem is.
Zsolt. 62:10 - Csak pára az emberek élete, hazug látszat a halandóké. Ha mérlegre kerülnek, a páránál is könnyebb mindegyik.
Zsolt. 73:20 - Mint ébredés után az álomkép, úgy tűnik el képük, ha fölserkensz, Uram!
Zsolt. 78:39 - Meggondolja, hogy halandók ők, olyanok, mint a tovatűnő szél, amely nem tér vissza.

Szólj hozzá!

Címkék: isten szentírás ember


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása