2010.09.15. 13:33 Krisztus rabszolgája

Titok sáfár (05)

Ezeket az általános vagy külső hívással hívottakat mi célból hívja Isten?

Ez konnyu: azert, mert azt akarja, hogy mindenki aki hallja a parancsot, megterjen.

Mate 22:8 Akkor monda az õ szolgáinak: A menyegzõ ugyan készen van, de a hivatalosok nem valának méltók.

Abbol a celbol hiv masokat is, hogy megmutassa az O dicsoseget az o bunossegukben, bunosseguk nagysagaban; milyen nagy ellenszegulest is le tud gyozni kegyelme vonzasaval. Milyen vastag rablancokat le tud torni. Milyen vitez szabadito. Milyen hatalmas ur. Es mit jelent mindvegig szeretni.

Hogy megmutassa mennyire nem valok az emberek a mennybe, mennyire nem lehet erdem szerint, onerobol, besegites nelkul oda bejutni; hogy mindenki aki ott talalja magat, vilagosan lassa, hogy nem maganak koszonheti. Nem maga dontotte el vegso allapotat. Mindenki csak annyira kepes, hogy a karhozatra dontse vegso allapotat.

Hogy megmutassa mennyire lesulyedtek, mennyire halottak, suketek, engedetlenek, engedetlenseg ala zarottak, rosszak, gonoszak.

Hogy megmutassa milyen utalatos a bun (hogy kepes meg valami szent dologgal is, mint a torveny, halalra juttatni embereket, es az evangeliumnak is, ami Isten hatalma, ellenalni es halalba juttatni a bunost)

Hogy megmutassa milyen szornyu a satan rabsagaban lenni, az ellenszegules allapotaban lenni (és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön; milyen nagy hatalom kellett hogy munkalkodjon, hogy mi ebbol az allapotbol kiszabadultunk; milyen nagy dolog kivalasztott lenni, es ezert jobban orulni, szeretni es kitartani, ebbol megfekezo erot nyerni, es magasztalni kegyelmenek nagysagat, hogy nekunk megkegyelmezett);

Hogy megmutassa mit jelent nem engedelmeskedni neki, megtagadni azt az alapigazsagot, amely vilagosan ki van jelentve. Ha azzal kezded, hogy nem ismered el Isten letezeset, amelyet a teremtes es a lelkiismeret torvenye bizonyit (ezt minden egyes valaha elo embernek a vilagon, tehat a karhoztatas es a jogos itelet alapja megvan mindenkivel szemben), akkor orokre elastad magad. Termeszetesen ha nem tagadtad meg, es istenfelo voltal, zsido-keresztyen vilagkeped volt, azt sem magadnak koszonheted, hanem Isten megfekezo erejenek. Azok a poganyok, akik nem tagadjak meg az altalanosan megismerheto igazsagot, kapnak misszionariust, aki elmondja nekik Jezus evangeliumat. Dehat ez sem lehet erdem szerint. Ha nem tagadtak meg Isten letezeset, nem maguknak koszonhetik, hanem a vilagban uralkodo Szent Leleknek.

Hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Efezus 2:7: hogy megmutassa jelenben es jovoben, mennyen es foldon minden embernek es ellenszegulo hatalomnak, es a valasztott nem bukott angyaloknak a kegyelem jelenteset: mit jelent megkegyelmezni, valoban megkegyelmezni, elejetol vegig. Semmilyen bennunk levo erdem vagy jo vagy kitunteto, kivalaszto ereny vagy ero vagy kepesseg miatt.

Az Isten pedig nem haragját akarta-e megmutatni és hatalmát megláttatni, és nem ezért hordozta-e türelemmel a harag eszközeit, amelyek pusztulásra készültek? Vajon nem azért is, hogy megláttassa dicsőségének gazdagságát az irgalom eszközein, amelyeket dicsőségre készített. Roma 9:22-23.

 

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.