2008.09.16. 07:11 Krisztus rabszolgája

Jézus versus Sátán

Álljatok meg az ördög mesterkedéseivel szemben (Ef. 6:11)

A hívő konfliktusa a sötétség hatalmaival jogosan nevezhető szellemi háborúnak, hisz a Sátán és gonosz világrendszere ellenségesek mindennel szemben amit Isten cselekszik. Természetükből kifolyólag anti-Isten és anti-Krisztusiak.

A Sátán az ellentéte mindegyik isteni tulajdonságnak. Isten szent; a Sátán gonosz. Isten szeretet; Sátán a gyűlölet megtestesítője. Isten megváltja gyermekeit; a Sátán kárhozatba júttatja az övéit. Jézus felfedi, kijelenti a kegyelmet és az igazságot (Ján. 1:17), de a Sátán „nem áll meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja” (Ján. 8:44).
Isten életet ad, miközben a halál Sátán hatalmában van (Zsid. 2:14). Isten szeretetet, örömöt, békességet, türelmet, szívességet, jóságot, hűséget, szelídséget, önmegtartóztatást terem. A Sátán házasságtörést, paráznaságot, tisztátalanságot, bujálkodást, bálványimádást, varázslást, ellenségeskedést, viszálykodást, féltékenységet, haragot, önzést, széthúzást, pártoskodást termel.
Isten megpróbáltatásokat használ, hogy kipróbálja hitetek valódiságát, és növelje örömötök és szellemi ellenállásotok (Jak. 1:3). Sátán kísértést használ, hogy megpróbálja tönkretenni hitetek, és elnémítsa bizonyságtételetek. Isten megszabadít a bűn kötelékéből, miközben a Sátán foglyúl akar ejteni a bűn csapdájába örökre (2Tim. 2:26).
Jézus a pártfogótok, aki közbenjár ügyetekben az Atyánál (1Ján 2:1). Sátán a vádlótok, aki szüntelen hibáztat olyan dolgokért, amelyeket Isten már megbocsájtott (Jel. 12:10).
Mivel a Sátán ellenáll mindennek amit Isten tesz, Isten gyermekeinek is ellene fog állani. Amikor ezt teszi, ne nyugtalankodjatok túlságosan, és ne gondoljátok furcsának vagy igazságtalannak. Számítsatok próbákra, legyetek készek, és örüljetek, mert azok azt mutatják, hogy fenyegetés vagytok a Sátánnak, és nyereség Krisztus királyságának.
Ima javaslat:
Köszönd meg Istennek Krisztus ismeretének örömét, és hogy szabad lehetsz a bűn igájától.
Kérd Őt, hogy használjon ma is hatalmasan az Ő dicsőségére.
További tanulmányozásra:
Olvassd el Róma 14:17 és 1Ján 2:16-17-et. Mi jellemzi Isten királyságát? És a Sátán gonosz világrendszerét?
Írta John MacArthur

Szólj hozzá!

Címkék: tanulmany john macarthur


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása